Kou­lu­tuk­set
Kuvia lääkäriautosta

Yhdistys

Satakunnan ensihoidon lääkäriautotoiminnan tukiyhdistys perustettiin 1998. Yhdistyksen tarkoituksena on ylläpitää, edistää ja kehittää ensihoitolääkäritoimintaa ja ensihoitopalveluja Satakunnan alueella.

Tarkoituksen toteuttamiseksi yhdistys hankki vuonna 1999 hankki lääkärijohtoisen ensihoitoyksikön, lääkäriauton, jonka henkilökuntaan kuuluvat ensihoitolääkärit ja –hoitajat.

Ensihoitoyksikön tehtävän on hälytyksen tullessa kuljettaa onnettomuus- tai sairauspaikalle ensihoitolääkäri ja –sairaanhoitaja Lääkäriyksikkö ei kuljeta potilasta kuin poikkeustapauksessa.
Lääkäriyksikön hälyttää aina paikalle hätäkeskus.

Vuoden 2013 alusta lääkäriauto on oleellinen osa Satakunnan sairaanhoitopiirin ensihoitopalvelua ja yksikön henkilökunta on sairaanhoitopiirin palveluksessa. Henkilökunta osallistuu keskussairaalan päivystysalueella potilastyöhön hälytystehtävien väliaikoina.

Lääkäriauton tehtävistä n. 85 % muodostuu sairauskohtausten hoidosta. Erilaisten vammojen hoidot kattavat reilun 10 %. Potilaita on vauvasta vaariin.

Lääkäriautoyhdistys toimii pääosin lahjoitusvaroin. Testamenteista ja muista lahjoituksista kertyy vuosittain merkittävä osuus vuoden toimintamenoista. Yhdistys vastaa auton hankinnasta ja käyttökuluista, sairaanhoitopiiri henkilökunnan palkkausmenoista ja lääkkeistä sekä hoitotarvikkeista.
Päivitetty 28.10.2016 - Tulostettava versio -
Satakunnan lääkäriauto